Aktiviteter


Välkommen till Fornebo!

 

Lördagen 19/11 kl. 10.00 bjuder vi in till en träff hos Linus Elmelid, Axelfors Fornebo, Svenljunga i körningen tecken. Linus kommer att gå igenom selning och anpassning av sele. Vi får en introduktion av hur man kan gå till väga och vad som är viktigt att tänka på i början av inkörningen. Allt för att få så bra förutsättningar som möjligt för en lyckad start med sin häst! 

Det kommer finnas en grill till förfogande så ta med er korv eller annat ni känner för att stoppa i krävan.

Anmälan senast 14/11 skicka ett sms eller ring till Maria 073-826 75 12


Hjärtligt välkomna!
Föl- och unghästbedömning

Den 1 oktober kl. 10.00 är det dags för den årliga föl- och unghästmönstringen på Ljungaskogs ridcenter, Svenljunga.  Även i år genomförs den i samarbete med Föreningen Nordsvenska Hästen i S. Älvsborg och S. Älvsborgs Hästavelsförening, den sistnämnda föreningen har i år huvudansvaret och tar emot anmälningarna. Välkommen med ert deltagande och som publik. 

Klubbens medlemmar kan få sitt föl ID-kontrollerat efter bedömningen.  Anledningen till tidpunkten är att det är karens efter att chippet injicerats. Vill du ha hjälp med ID-kontrollen kontakta Sally, tfn 076-812 37 64, senast  den 29 september.Årsmötet 19 januari 2019

 

Årsmötet  genomfördes i Sibbarps bygdegård, 

under dagtid med ett presidie som bestod av Torbjörn Gunnarsson och Mariette Grattbeck. Förutom sedvanliga val delades priser ut till de medlemmar som visat de bästa två- och treårsstona under sommarpremieringarna.

Elin Gunnarsson fick pris för sitt tvååriga sto Junia L. Treårsstona Rut S och Allis med sina ägare Christina Johansson och Håkan Svensson, respektive  Sven-Håkan Larsson erhöll pris.

Torbjörn Ovesson avtackades som ordförande och lämnade styrelsen. Till ny ordförande valdes Lee Nordin och Ylva Bohm tog plats i styrelsen.  

Mötet diskuterade och gav förslag på olika aktiviteter för det kommande året.

Som avslutning åt vi smörgåstårta.


 

Glöm inte de årliga stora arrangemangen så som Avelsvärdering, Sommarpremiering och naturligtvis Riksutställning.


Trevliga tillställiningar som arrangeras varje år.

Många fina hästar och härliga människor.

Läs mer på detta på Avelsföreningen Svenska Ardennerhästen och Svehast.